Föreningen har två fina tvättstugor. Bra maskiner med stor kapacitet, gör att du snabbt och enkelt klarar tvätten. Tvättstugorna ligger på Scoutvägen 42 och 118. Använd samma nyckel som till poolen och containern.

Tvattstuga

Bokning av tvättpass

Bokning gäller för tvättmaskin 1, 2 och 3, torktumlare, torkrum och varm- och kallmangel. Boka tid med bokningscylindern, som placeras på önskad tvättid. Om tvättstugan inte tagits i bruk inom 30 min efter bokad starttid, upphör bokningen. Vill du använda någon maskin när någon annan bokat tvättstugan, gör upp om detta med den som har bokat.

Bokningscylindern skall vara försedd med ditt lägenhetsnummer (lägenhetsnummer är inte samma som gatunummer). Saknas nummer kommer cylindern att tas bort. Sätt bokningscylindern på parkeringslisten längst ned om du inte behöver ha någon tid bokad.

Följande tvättpass kan bokas:

Tur 1 07:00 – 10:00
Tur 2 10:00 – 13:00
Tur 3 13:00 – 16:00
Tur 4 16:00 – 19:00
Tur 5 19:00 – 22:00
Tur 6 22:00 – 01:00

Torkrum och tumlare får användas upp till 45 minuter efter det att ditt tvättpass slutat.

Tänk på att övernattningslägenheten ligger i anslutning till tvättstugan på Scoutvägen 42. Undvik att använda maskinerna på natten när lägenheten är uthyrd.

Tvätt av mattor

Mattor är tunga och kan skada en tvättmaskin om maskinen inte är avsedd för denna typ av tvätt. Stora mattor får inte tvättas i våra tvättmaskiner men mindre mattor kan tvättas i den stora maskinen i båda tvättstugorna.

Rengöring av tvättstugan

Torka av maskinerna och rengör doseringsfacken från tvättmedel och mjukmedel. Gör ren torktumlaren och rensa filtret efter varje ny start av torktumlaren. Sopa golven och vid behov torka av dem. Gör ren handtvätthon, bänkar och manglar. I sopsäcken lägger vi bara tumlarludd, övrigt skräp slängs i återvinning eller sophus beroende på karaktär.

Miljö

Spara energi och tvättutrustning, tvätta inte små tvättar i onödan. Fyll maskinerna. Dosera tvättmedel enligt förpackningen. Använd gärna flytande tvättmedel. Vattnet i Sollentuna är medelhårt, på gränsen till mjukt (6,1 dH°, tyska hårdhetsgrader). Dosera tvättmedel för mjukt vatten.