Kategori Aktuellt

Sommaren går mot sitt slut och den 5 september stänger vi poolen. Tack till alla poolskötare! I senaste nyhetsbrevet påminner styrelsen om skötseln av våra uteplatser. Vi ber också alla hjälpas åt med att ta hand om frukten på våra träd och tipsar om hur vi får en lite trevligare hantering av vårt matavfall.

Det ska vara möjligt att passera på baksidorna

Styrelsen påminner om skötseln av våra uteplatser. Grannar måste ha möjlighet att passera över andras uteplatser utan att hindras av staket eller växlighet. Av säkerhetsskäl måste det finnas utrymningsvägar så att man kan lämna husen både från framsidan och baksidan. Hantverkare som behöver också kunna komma åt på båda sidor av husen för att utföra arbeten på fastigheten. Styrelsen uppmanar därför alla som bor i en länga med ”inbyggda” uteplatser att tillsammans med sina grannar se att det finns passage längs hela längan.

Längsgående häckar som finns bakom eller mellan längor behöver skötas – beskäras, gödslas, ogräsrensas etc – med jämna mellanrum och detta ansvarar de boende för. Vi uppmanar de boende som har vildvuxna häckar att tillsammans med sina grannar i längan ta tag i skötseln.

Reliningen

Arbetet med våra avlopp är igång igen efter semesteruppehållet. Hittills har allt gått enligt plan. Vi räknar med att allt skall vara klart i månadsskiftet september/oktober.

Poolen stänger 5 september

Sista dag för ett dopp i poolen i år blir söndagen den 5 september. Därefter ska den tömmas för att vara klar att täckas över lördag den 11 september. Då behövs ”plåtbärare”!

Fallfrukt

Nu är tiden när träd och buskar dignar av frukt och bär! Plocka och njut av skörden men låt inte fallfrukt ligga kvar på marken. Vi ska inte utfodra råttor!

  • Du ansvarar själv för fallfrukt under dina egna träd.
  • Träden på de gemensamma ytorna ansvarar respektive trädgårdsgrupp för.

Matavfall – håll påsarna torra

Vi är glada över att så många sopsorterar! Under sommaren har vi tyvärr haft problem med larver i kärlen för matavfall. Miljögruppen har nu försett alla sophusen med sprayflaskor med ättika som kan användas mot larverna. Låt oss alla hjälpas åt med bekämpningen!

En orsak till problemet är att påsarna med matavfall är för blöta. Tänk därför på att låta matavfallet rinna av innan du lägger det i påsen. Du kan också lägga hushållspapper i botten på påsen eller använda dubbla påsar om det behövs. (Att påsarna är torra är även bra under årets kalla månader, när blöta papperspåsar annars lätt fryser fast i tunnorna.)

Trädgårdscontainern: Använd inte den trasiga luckan!

Containern har råkat ut för en olycka och den stora luckan sitter löst. Reparation är beställd, men försök inte öppna luckan innan den är lagad!

Läs hela infobladet från styrelsen här (pdf)